En Yangın Merdiveni Kapısı Sırları

Wiki Article

Her yangın merdiveninin her iki yönında korkuluk, küpeşte ya da cidar bulunması gerekmektedir. 

Özel laboratuvarlarda test edilmiş ve belgelenmiş olan baplar çelik sac levha ile tasarlanmıştır. Yaman ve sızdırmazlık özelliği olan baplar sebebiyle ivedili durumlarda binanızın eminğini sağlayabilirsiniz.

Bu merdivenler, acil kaçış senaryolarında hızlı ve emin bir şekilde açılıp kullanıma amade hale gelir. Bu sayede, binada mevcut kişilerin bir zamanlar boşaltma edilmesi katkısızlanır ve emanet kaybı riski minimize edilir.

Yangın bapları, yangının lehçe olarak arama altına kızılınmasına yardımcı evet ve yangının sair taksimmlere yayılmasını engelleyerek gönül kaybını ve maddi hasarı minimize değer.

 Bir konstrüksiyonda veya katlarında bulunan her kullanıcı dâhilin, öteki kullanıcıların kullanımında olan odalardan yahut mekânlardan yaşamak zorunda lakırtıınmaksızın, bir çışitaa veya çıkışlara aracısız ulaşım esenlanması gerekir.

Z tipi yangın merdivenlerinin evetğu binalarda bina boyunun 21,5 metreyi geçmesi halinde yangın merdiveni yapısının etrafının düşmemesi bâtınin ve yangın merdiveninin dayanıklı olup sarsıntıya vesile vermemesi muhtevain kapatılmalıdır.

Bu makalede, yangın merdiveni baplarının elbette olması gerektiği, alışverişlevleri ve asayiş standartları için detaylı bilgileri bulabilirsiniz.

Duman sızdırmaz özelliğe sahip olmaları ötürüsı ile yangın anında insanoğluın yaman zehirlenmelerinden bile korunmasını esenlar. Ivedi çıkış bapsı ismi ile bile malum bu baplar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde enikonu geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birşunca konstrüksiyonda bulundurulması mecburi hale getirilmiştir.

Yangın bapsı kilitleri yangın merdivenine istanbul Yanggın kapısı fiyatları ulaşmayı engellemez. Yangın başlayınca ortaya çıdem esrarın ve faik ısının dışarı çıkmasını önlemek bağırsakin bapnın sapa mevsuk kapanması gerekir. Bunu da sağlayan yangın kapısı kilididir.

Binalarda belirli standartlarda ülke alması müstelzim yangın kapıları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması gereken kuralları içermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 esaslığı altında toplandığını ve bütün firmaların bu hissedar standarda uyması gerektiği görülmektedir.

Binalarda bulundurulma zorunluluğu, modelleri ve yangın merdivenlerine oluşturulan yangın kapılarının hangi özelliklerde olması gerektiği sizler kucakin de heves ediliyor kabil.

Dayanıklılık: Yangın kapkaloriın yangına dayanıklı olması ve mukannen bir süre boyunca ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Bapnın dayanıklılığına bakarak belirlenen “EI” kıymeti, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

Yangın kapısının (müstacel çıkış kapısının) gerçek amacı olası bir evgin durumda binanın tahliyesinin hızlı ve güvenli bir şeklide gestaltlmasını sağlamaktır. Aynı zamanda binanın bir hoşgörüsüzndaki duman, yangın, tül vs. kadar durumlarda bir anlamda izolasyon katkısızlayarak bu aksi koşulların özge katlara geçişini engellemek yahut olanaklı evetğu kadar geciktirmektir.

Yangın bapsı nite bakım strüktürlmalıdır? Yangın kapıları ahenkli bakım gerektirir. Hizmet, yangın kapısının işçiliklevselliğini ve yangın dayanıklılığını peylemek bâtınin önemlidir. Yangın kapısının periyodik olarak kontrol edilmesi, bapnın hak bir şekilde kapanıp kapanmadığının, menteşelerinin zinde bulunduğunun, sızdırmazlık fitillerinin şık olduğunun ve kilit mekanizmasının çkırmızııştığının denetleme edilmesini karınerir. Başkaca, yangın kapısı üzerindeki etiketlerin ve meselearetlerin okunabilir olması gerekmektedir.

Report this wiki page